Vrijdag de 13e

Als Carmen op vrijdag de 13e in Utrecht uit de trein stapt, neem zij zich heilig voor om bij de aanblik van Nicks snor haar gezicht in de plooi te houden en geen teleurstelling te laten blijken. Dat lukt: ze is al opgelucht genoeg dat uit de drie besnorde heren die zich in de buurt van het Trefpunt ophouden er uiteindelijk een naar haar toe stapt en vraagt: 'Ben jij Carmen?.' (Foto's geven onvoldoende houvast in dergelijke spannende tijden, dat blijkt wel.) Toch had ze niet zolang in onzekerheid hoeven te verkeren: Nick stond - precies zoals afgesproken - op het Trefpunt, dat wil zeggen op de voet van de vlag die het Trefpunt markeert.

Nick en Carmen besluiten om in het centrum van Utrecht een restaurant te zoeken. Carmen doet dat strompelend, want ze heeft voor deze bijzondere gelegenheid haar pumps aangetrokken. Lief bedoeld natuurlijk, maar niet zo handig. Nick doet alsof hij niets in de gaten heeft. Na het nodige gestrompel - respectievelijk wachten - vinden Carmen en Nick een vegetarisch restaurant (idee van Carmen, Nick vind het best). Wie schetst hun verbazing als deze gelegenheid schnitzels en biefstukken op het menu blijkt te hebben staan (de achterpoten van Nicks stoel bevinden zich luttele centimeters van de grens die het vegetarische grondgebied van de buren markeert). Tot overmaat van ramp gaat het ook nog regenen. Moeten ze binnen eten.

Toch is het best gezellig. Er zijn tandstokers. Die kunnen in stukken gebroken en tot treinen en moza´eken worden gelegd. Carmen vindt dat zeer feestelijk. Nick ook.

Als het tijd is om naar huis te gaan, stellen Nick en Carmen vast dat het erg gezellig was en zeker de moeite waard om elkaar nog eens te zien. 

Gemengde gevoelens zijn er ook bij beiden (maar dat vertellen ze elkaar nog niet). De date is weliswaar zeer zeker erg geslaagd geweest, maar de ander is nou niet direct heel erg bijzonder aantrekkelijk. Want zeg nou zelf: Nick heeft een snor. En Carmen heeft dan wel grote borsten, maar is ook anderszins overvloedig gebouwd.

Vrijdag de 13e in retrospectief

Lees verder op de volgende pagina of ga terug naar de vorige pagina.

Terug naar de startpagina