Heading straight for a date

Carmen en Nick zijn back on track dus. Carmen constateert:

Fijn dat we nu de juiste toon lijken te hebben gevonden. (Misschien moest ik zelf ook wel een beetje ontdooien.)

Zij besluit een opnieuw lange mail met:

Liefs, als je daar (al) prijs op stelt, anders gewoon groetjes,

Carmen

Nick besluit zijn reactie hierop met:

Misschien kunnen we elkaar eens, op neutraal terrein bijvoorbeeld, ontmoeten. Het moet immers fysiek ook een beetje kloppen wil een relatie succesvol zijn. Met die 'derde dame' heb ik 6 maanden ge-e-mailt waarna bleek dat het niets werd. Hoewel het een prettig e-mail verkeer was, is dat toch wel een onevenredig zware investering. Hmmm ik geef toe dat dat wel een beetje extreem geformuleerd is, maar het moet wel zin hebben natuurlijk. Mocht je er overigens nog niet aan toe zijn, ook goed.

Liefs, Nick

Carmen schrijft:

Hoi Nick, 

Yoh hee, wat een lange mail! Ik ben er in eerste instantie heel snel doorheen gefietst op zoek naar de afsluiting. (Begrijpelijk, nietwaar? Blij dat mijn woordkeus in goede aarde is gevallen.) Ik bleef maar scrollen!

Je voorstel in de alinea erboven vind ik buitengewoon geslaagd. Ben zeer voor een spoedige ontmoeting. In dat kader vind je (of heb je al gevonden) een piepkleine afbeelding van mijn hoofd (in het echt is het groter). Dan heb je een referentiekader.

Ik heb een voorstel op jouw voorstel. Wat zou je ervan vinden als wij samen uit eten gingen in een gelegenheid in Breda (of ergens anders)? (Als het niet klikt, halen we iets bij de Febo). Deze maand zou ik kunnen op vrijdag 13 juli (Of ben ik dan too easy to get? Moet jij misschien juist op die dag opgehangen worden?). De overige (weekend)avonden zit ik vol en de weken 29, 30 en 31 ben ik met vakantie (Toscane en UmbriŽ, ItaliŽ). Dus vanaf 10 augustus kan ook, wat mij betreft.

Het lijkt me ook leuk om vooraf je stem een keer te horen. Maar voordat ik met telefoonnummers ga smijten, wacht ik eerst af of mijn hoofd je niet in het verkeerde keelgat is geschoten. [...]

Liefs, Carmen

Nick schrijft terug:

Hoi Carmen,

Ik heb niets tegen jouw hoofd, in tegendeel zelfs. Mijn hoofd, ik bedoel een verkleinde afbeelding daarvan, kun je vinden op www.ratatouille.nl en dan (na auto-redirection) via de knop 'De Leden' (dit genereert weer een bezoeker op de pagina). Deze foto stamt uit december en werd een paar minuten voordat ik werd opgehangen genomen in Heusden. Als mijn hoofd ook jou aan staat dan is vrijdag de dertiende, gelukkig zijn we kennelijk niet bijgelovig, prima om ergens wat te gaan eten. Breda is OK en Zwolle of, de afstand wat eerlijker verdeeld ergens in het midden (Utrecht of zo), ook. De Febo wil ik mijn grootste vijanden nog niet aandoen, dus je zit of met me opgescheept in een restaurant of je zult honger moeten lijden als het onverhoopt niet mocht klikken. Mijn telefoonnummer is met wat je al van me wist en al die wetenswaardigheden op de website wel te traceren, maar ik zal je het leven niet al te moeilijk maken: 0162-426862. [...]

Liefs, Nick

Carmen schrijft:

Hoi Nick,

Ik heb ook telefoon, net als jij. (Dat vermoedde je waarschijnlijk al). De nummers zijn een beetje anders dan de jouwe.

Mijn vaste telefoon heet: 038-4532864. Mijn mobiele telefoon luistert naar de naam: 06-22691227 (deze telefoon luistert ook wat beter dan de vaste).

Ik heb heel slecht geslapen vannacht, het was erg warm. Desalniettemin heb ik gedroomd dat ik op mijn knieŽn een hele steile berg beklom (heel gevaarlijk). Op de top was een plateau waarop ik wilde uitrusten, maar toen ik daar was beland had ik mij in zo'n positie gewrongen dat ik me niet meer kon bewegen zonder helemaal naar beneden te vallen. Wat vind jij nou van zoiets?

Heb jij wel goed geslapen? En droom je ook wel eens voer voor psychologen?

Liefs, Carmen

Nick schrijft:

Hoi Carmen,

Dank je voor je telefoonnummer. Dat je telefoon had dat had ik al wel een beetje verwacht. Sterker nog ik had het opgezocht in het telefoonboek: er zijn niet zoveel C. Hartongs in Zwolle en inderdaad blijkt het hetzelfde nummer te zijn. Het is alleen dat ik het nu ook kan gebruiken. Ja ik vind dus dat je me dat eerst zelf moet geven: (heel) soms sta ik kennelijk een beetje op vorm. Is dit een teken dat ik oud wordt? Ik zal het zeker gaan gebruiken. Ik heb trouwens ook een mobiel nummer 06-........ en daarop kun je me meestal wel bereiken. Tenzij de batterij leeg is want ik wacht altijd tot het laatste nippertje met opladen. Omdat ik toch in die CD-Foon gids bezig was kon ik de verleiding niet weerstaan om ook eens te kijken waar je dan wel zou wonen in Zwolle. Erg goed te bereiken via de snelweg, maar toch wel een stukje fietsen naar het station. Aan de straatnamen te horen is het inderdaad een chique buurt.

Die droom van jou is wel erg interessant. Ik heb alleen geen idee wat het zou kunnen betekenen. Het klinkt een beetje alsof je onderbewust het gevoel hebt dat iets van datgene waarmee je bezig bent je erg zou gaan beperken en waarvan geen weg terug is. Heb je bindingsangst? ;-) [...]

Groetjes, Nick

Carmen is lichtelijk aangeslagen. Zij schrijft aldus:

Hoi Nick,

Dank je wel voor je mail. Het heeft wel wat dat je de moeite hebt genomen om heel precies uit te vinden waar ik woon.

Over je voorkeur voor vorm af en toe zou ik me maar niet te veel zorgen maken als ik jou was: ik zou omgekeerd precies hetzelfde hebben gedaan en ik ben stuk-ken jonger dan jij (wanneer ben je jarig overigens?).

Vriendelijk van je dat je mijn droom hebt geanalyseerd. Je analyse snijdt best wel een beetje hout denk ik. Mijn eigen analyse richtte zich ook op het relationele, maar meer in de zin van onzekerheid of ik wel helemaal zal kunnen bereiken wat ik wil (een leuke relatie). Op de meest ongepaste tijden laat mijn zelfvertrouwen mij in de steek en word ik erg onzeker.

Je advies inzake bergbeklimmen lijkt mij heel zinnig. Ik zal het zeker opvolgen als ik ooit een keer een berg beklim.

De groetjes onderaan je hartelijke mail verwarren mij een beetje. Ik kan er drie verklaringen voor bedenken: a) Je houdt rekening met mijn eventuele bindingangst en wilt me meer ruimte geven (zeer schatvol), b) Je bent zelf ook niet geheel vrij van bindingsangst en die komt hier met onze a.s. date in het verschiet naar boven, c) Je hebt inmiddels zoveel leuke reacties gehad op je aansprekende advertentie dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien en niet meer weet met welke dame(s) je het groetjesstadium voorbij was en met welke niet.

Poe hee. Nou hee. Ik wou dat het al vrijdag was.

Liefs,

Carmen

Nick schrijft:

Hoi Carmen,

[...] Toen ik je verhaal over je droom las dacht ik nog even: oh jee, ze zal zich toch niet bedenken? Ook bij mij houdt mijn zelfvertrouwen dus wel eens even pauze en van vaste pauzetijden heeft mijn zelfvertrouwen nog nooit gehoord.

Wat betreft je analyse over de groetjes: er is gelukkig ook nog een optie d). Ik kan je verzekeren dat ik heel goed weet aan wie ik liefs moet sturen (een enkeling) en wie groetjes (de rest). Ik heb alleen mijn e-mail pakket geÔnstrueerd dat het mijn mailtjes meteen maar moet ondertekenen. In verreweg de meeste gevallen volstaan dus groetjes en in die gevallen waarin die niet volstaan moet ik wat extra's doen als de groetjes vervangen door hoogachtend (ja of liefs natuurlijk). Een enkele keer vergeet ik dat kennelijk maar ik zal proberen het een beetje goed te maken hieronder. Trouwens, ik zie ook uit naar vrijdag.

Heeeeeel veel liefs,

Nick

 

Carmen is gerustgesteld. Bovendien krijgt zij van Nick een verjaardagskaart. Zij schrijft:

Hoi Nick,

Dankjewel voor je ontzettend leuke en lieve verjaardagskaart. Het is de eerste die ik heb gekregen dit jaar, want ik ben pas morgen jarig.

Je waarschuwt mij voor te hoge verwachtingen inzake aanstaande vrijdag en je hebt natuurlijk gelijk, want daar zou ik mijzelf en jou geen plezier mee doen, maar je maakt het me niet makkelijk. Ben je in het echt nou echt zo anders dan schriftelijk? Wat je zegt is toch allemaal ontsproten aan jouw brein? Je hebt hoogstens schriftelijk wat meer tijd om erover na te denken. En ons telefoongesprek was toch ook heel gezellig?

Maar goed, de gedachte aan je snor tempert de gemoederen wel een beetje. En dat vind ik dan weer heel kinderachtig van me. Want als jij een leuke en passende meneer voor mij zou zijn, dan zou een snor meer of minder helemaal niet uit moeten maken, vind ik.

Kreeften zijn natuurlijk errug leuk, dat snap je. Maar ik geloof helemaal niet in astrologie. Dat wil zeggen dat ik mij reuze kan ergeren aan mensen die er serieus over doen, maar dat ik wel elke kans grijp om mijn horoscoop te lezen. Die dan natuurlijk meestal nergens op slaat. [...]

 

Mochten wij elkaar donderdag niet spreken dan zie ik je in elk geval vrijdag in Utrecht om kwart over zes.

Veel liefs, Carmen

Vrijdag de 13e

Lees verder op de volgende pagina of ga terug naar de vorige pagina.

Terug naar de startpagina